KIJKJE IN DE KEUKEN

Eerlijk en sympathiek

Het roer moet om, dacht Jens Blokland (31) 8 jaar geleden na het behalen van zijn vwo-diploma en het afbreken van een handvol vervolgstudies. “Ik ben niet iemand voor in de schoolbanken.” Hij wil zijn creativiteit en daadkracht kunnen inzetten zoals híj voor ogen heeft, en waar kan dat beter dan in je eigen zaak? Bevlogen als hij is stortte hij zich, zodra het idee was geboren, vol op het avontuur van een eigen restaurant.

Reserveren

Studeren lukte mij niet en daarom ben ik op mijn 24ste zelfstandig ondernemer geworden.

Seizoenshits

Zijn creativiteit zie je direct terug in de nieuwe Arnhemse ‘stationsrestauratie’. Het interieur, de menusamenstelling, en speciale thema gerichte avonden alles komt recht uit de enthousiaste geest van de Arnhemmer. “Ik was al een tijdje aan het werk als zelfstandig cateraar, maar wilde nog meer een eigen visitekaartje. Ik gebruik eerlijke, simpele ingrediënten en maak daarmee een erg lekkere, betaalbare hap.” Elk seizoen is er een nieuwe menukaart, met als terugkerend gerecht de smaakvolle MeeM burger en de alom populaire kipspies.

Berlijnse sfeer

MeeM Eten en Drinken zit tegenover het Centraal Station in de Coehoornstraat (hier zat voorheen de D.E.-winkel), in een wijk met veel potentie. Ook door het project Coehoorn Centraal, waarbij de buurt nieuw leven krijgt ingeblazen door leegstand te vullen met bijzondere initiatieven van bewoners.

Jens: “Dat bruisende, avontuurlijke doet mij denken aan creatieve buurten in bijvoorbeeld Berlijn”.

Jens MeeM

Eerlijk en sympathiek

Jens vindt het belangrijk dat mensen zich thuis voelen in zijn eetcafé. Er staan grote tafels, zodat er genoeg plek is voor groepen vrienden, collega’s en gezinnen. Maar ook gezellige nisjes voor verliefde stelletjes. Verder valt de sympathieke insteek op. “Ik vraag een eerlijke prijs voor eerlijke producten en werk met veel plezier samen met andere Arnhemse ondernemers, zoals slagerij Evers.” Maar die naam… waar staat die voor? “Meem was al mijn bijnaam toen ik nog een heel klein jongetje was, ik heb nog een Italiaans voetbalshirtje in maat 116 met Meem achterop. Sommige mensen weten niet eens dat ik eigenlijk Jens heet!”