Zelf is hij direct geraakt door de maatregelen die genomen zijn door Covid-19. Zijn geliefde zaak MeeM Eten en Drinken moest vorige week zondag binnen een kwartier gesloten worden. En voor hoelang dat weet niemand nog….
“Maar,(zo zegt Jens Blokland,29) er zijn natuurlijk mensen die het veel zwaarder hebben. Diegene die ziek zijn en hun familieleden. En ook het zorgend personeel wat dag en nacht klaar moet staan om het verschil te maken tussen leven en dood! Dat raakt mij erg”

Zijn neef Arriën Blokland,27 is één van die mensen en werkt in het Rijnstate op de spoedeisende hulp. “Ik wil graag in deze roerige tijden wat voor hem en zijn collega’s doen. Het is belangrijk dat ze allemaal gezond en vers eten en ik wil hen minimaal één keer, maar veel liever een paar keer per week voorzien van een heerlijke gezonde maaltijd. Vanuit de keuken in zijn eigen restaurant kan hij veel maaltijden tegelijk bereiden.
Omdat MeeM zoals hierboven gezegd graag vaker wil koken voor het zorgpersoneel kun je dit initiatief steunen door te sponseren. Via Facebook of de website lees je hoe je een bijdrage kunt leveren.